EKSTRA OLJE je prisotno na slovenskem trgu že od leta 2002. To so leta bogatih izkušenj, s pomočjo katerih smo uvajali nov, ozaveščen odnos do goriva (naftnih derivatov). Ekologija predstavlja pomemben vidik za podjetje, ki se ukvarja z naftnimi derivati. Naravi prijaznejše izboljšave so vgrajene v naše poslovno mišljenje in delovanje.

Zagotavljamo vam kurilno olje vrhunske kakovosti, ki dosega in v nekaterih parametrih presega stroge slovenske standarde ter se s tem uvršča med okolju in zdravju prijazna goriva. Primerno je za vse vrste ogrevalnih sistemov, izboljšanje sestavine pa, v primerjavi z običajnimi kurilnimi olji, nudijo številne prednosti.

Zakaj se ozaveščeni potrošniki odločajo za nakup našega kurilnega olja?

 • Manjša poraba in več energije za isto ceno: Kurilna vrednost označuje količino toplote, ki se sprosti pri izgorevanju. Visoka kurilna vrednost našega kurilnega olja zagotavlja večji izkoristek ter s tem manjšo porabo in nižje stroške ogrevanja. Manjša poraba goriva in manj sedimentov pa poskrbi tudi za manjše onesnaževanje okolja.
 • Okolju prijazne sestavine: Naše kurilno olje se ponaša z minimalno vsebnostjo žvepla, pepela, sedimentov in preostalih nečistoč; s tem v mnogih pogledih presega slovenske in evropske standarde ter pripomore k manjšemu onesnaževanju okolja.
 • Manjša obremenjenost kurilnih naprav, njihova daljša življenjska doba in nižji stroški vzdrževanja: Nizka vsebnost žvepla, pepela, sedimentov in preostalih nečistoč, poskrbijo tudi za boljše delovanje, zaščito in večjo vzdržljivost kurilnih naprav.
 • Boljše kurilne sposobnosti: Z uporabo našega kvalitetnega kurilnega olja preprečite nalaganje trdih karbonskih oblog, ki se postopoma nabirajo v kurilnem sistemu in zmanjšujejo sposobnost izgorevanja in povečujejo emisije škodljivih plinov in porabo.
 • Antikorozijsko delovanje: Korozija lahko občutno poslabša delovanje kurilnega sistema in skrajša njegovo življenjsko dobo. Prvovrstni aditivi v našem kurilnem olju peč zaščitijo pred korozijo in poskrbijo, da bo nemoteno delovala še dolga leta.
 • Visoka viskoznost in nizka vsebnost vode poskrbita za zanesljivo delovanje ogrevalnih sistemov.
 • Boljše mazalne sposobnosti: Kakovostne sestavine našega kurilnega olja ponujajo odlične mazalne lastnosti in s tem preprečujejo obrabo kurilnega sistema.
 • Termična stabilnost: Je dodatna pomembna lastnost našega kurilnega olja, ki preprečuje nalaganje oblog na šobi gorilnika in vzdržuje njene lastnosti razprševanja. Izgorevanje kurilnega olja je tako enakomernejše in ne proizvaja nepotrebnih emisij.
 • Varno skladiščenje: Odlične temperaturne lastnosti, oksidacijska stabilnost in skladnost s strogimi standardi kakovosti, poskrbijo za varno skladiščenje kurilnega olja tudi pri nizkih temperaturah.
 • Nizka cena
 • Konstantna in zanesljiva kakovost
 • Prijazna in točna dostava

Z vso odgovornostjo se odzivamo na naraščajoče zahteve okoljevarstvenikov, proizvajalcev kurilnih naprav in kupcev. Z nakupom našega kurilnega olja boste svoj dom spremenili v varno zavetje v mrzli zimi, hkrati pa poskrbeli za zanesljiv in okolju prijazen kurilni sistem in tako prispevali svoj delež k čistejšemu okolju.

Naj ponovimo:
Zdravo, varno, prijazno okolje je tema tega stoletja! Pridružite se nam z nakupom našega kurilnega olja!